Про видалення вм'ятин на порогах автомобілів

Вирівнювання вм'ятини на порозі Fiat Linea


     Пороги, або як їх ще називають інколи нижні арки (чи фальшборт) є досить складними для роботи елементами. 
     Це зумовлено кількома причинами:
- частіше всього метал на порогах значно грубший і твердіший за метал кузова;
- доступ до пошкодженої ділянки ускладнений. В більшості автомобілів пороги наглухо закриті і доступу до середини порогу немає. Інколи є спеціальні технологічні отвори, закриті заглушками, через які можна добратися гачками до пошкодженої ділянки, але всередині порогів часто йде ще один додатковий металевий короб для підсилення кузова і відстань між ним і зовнішнім металом порогу недостатня для роботи гачком;
- більшість вм'ятин на порогах автомобілів утворюються в результаті наїзду на гострі й тверді предмети (бордюри, каміння тощо) і вм'ятини теж часто утворюються з гострим дном і розтягнуті;
- пороги переважно мають антигравійне покриття, так званий "баранік" і відображення лампи під яку виконується вирівнювання дуже погане. В результаті погано видно інструмент і важко контролювати процес видалення вм'ятини.
     Тому в багатьох випадках доводиться відмовляти власникам автомобілів з вм'ятинами на порогах і скеровувати їх до малярів. 
     Та інколи вдається зробити і досить складні вм'ятини.
     Так вчора видаляв вм'ятину на порозі Fiat Linea. Фарба була здерта при пошкодженні і по великому рахунку все одно поріг потребує малярки. Сама вм'ятина достатньо гостра і глибока. На фото це не дуже видно, але зрештою й не стояло завдання вивести до ідеалу. В місцях здертої фарби, лампу не було видно взагалі. Та й нижня частина порогу, яка якраз і була більше вгнута, вкрита "бараніком" з дуже великою шагренню. Тому вся робота фактично робилася "навпомацки". 
Вм'ятина на порозі автомобіля
Вм'ятина на порозі Fiat Linea

Результат видалення вм'ятини на порозі автомобіля
Поріг автомобіля після видалення вм'ятини
     Власник задоволений результатом. Залишки вм'ятини видимі хіба якщо зазирнути знизу. Для спостерігача збоку практично нічого непомітно.
     Так що пороги робити складно, але не неможливо. :)
     Всім гарного дня і непошкоджених автомобілів. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Видалення вм'ятин після граду

Демонтаж стелі на Volkswagen Jetta для видалення вм’ятин після граду